Πόσες φορές ακούμε ένα πολύ γνωστό τραγούδι και δεν γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το τραγουδάει, ή ποιο είναι το συγκρότημα που παίζει σ’ αυτό μουσική?
Ή ακόμα πόσες φορές ακούμε περίεργους τίτλους τραγουδιών και δεν γνωρίζουμε τι κρύβουν, πως μεταφράζονται, ή για ποιους λόγους γράφτηκαν?
Πίσω από τα τραγούδια αυτά που ακούγονται την σημερινή εποχή υπάρχει η ιστορία τους που συνήθως είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης ιστορίας ενός συγκροτήματος ή κάποιων μουσικών γενικότερα. Τα τραγούδια αυτά μπορεί να βρίσκονται μαζί με κάποια άλλα σε ένα αλμπουμ (δίσκο, CD), μια συνολική δουλειά ενός συγκροτήματος που παρουσίασαν κάποια στιγμή κατά το παρελθόν , με ένα συγκεκριμένο θέμα και τίτλο.
Ίσως μάλιστα ένα τραγούδι ή και ολόκληρο το αλμπουμ τους να έγινε μεγάλη επιτυχία με πολλές χιλιάδες αντίτυπα και πωλήσεις παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι όταν κυκλοφόρησαν αυτή τη δουλειά τους – ενδεχομένως αρκετά χρόνια πριν – πολύ απλά «εγραψαν ιστορία», χωρίς να το γνώριζαν τότε.
Αυτές τις πληροφορίες μπορείς να τις βρεις στα Podcast της σειράς με τίτλο MUSIC STORIES, στον ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Web Radio.
Κάθε podcast θα έχει και μια μικρή ιστορία, συνήθως ενός μεγάλου καλλιτέχνη ή συγκροτήματος
Την επιμέλεια της σειράς MUSIC STORIES που ζωντανεύει την ιστορία της μουσικής, έχει ο Δημήτρης ON AIR.